Joanna Szady, Księgozbiory parafialne w prepozyturze wiślickiej w IIpołowie XVIII wieku, Lublin, Towarzystwo Naukowe KUL 2008, ss.297 - Marszalska, Jolanta M. (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2021)
.