Wioletta Zawitkowska, W służbie pierwszych Jagiellonów. Życie i działalność kanclerza Jana Taszki Koniecpolskiego, Kraków 2005, ss.524 - Sukiennik, Edgar (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2021)
.