[Recenzja]: Bartłomiej M. Wołyniec, Marcin Szyszkowski jako biskup krakowski (1616-1630). Biskup – senator – fundator, Wydawnictwo Księgarnia Akademicka, Kraków 2024, ss. 759 + 2 nlb. Historia, Hereditas, Ecclesia, t. 27, ISBN: 9788383680279. - Kowalski, Waldemar (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2025)
Recenzja książki Bartłomieja M. Wołyńca pt. "Marcin Szyszkowski jako biskup krakowski (1616-1630). Biskup - senator - fundator" sporządzona przez Waldemara Kowalskiego.