Wiadomość krótka o bibliotekach i zbiorach książek polskich za naszego wieku : jak i gdzie, u kogo? Z rękopisu przepisał o. Leonard Tatara OFM, przypisami opatrzył Bodan Królikowski - Łętkowski, Ludwik (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1963)
-