Repertorium akt wizytacji kanonicznych dawnej archidiecezji gnieźnieńskiej: część 1: akta przechowywane w Archiwum Diecezjalnym we Włocławku: zeszyt 1: sygnatury 1-20: akta z lat 1602-1755 - Librowski, Stanisław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1974)
-