Wykaz instytucji naukowych, które weszły w posiadanie dzieła ks. prof. dra hab. Stanisława Librowskiego pt. Katalog rubrycel i schematyzmów diecezji i zakonów historycznej Polski... - Jędrzejczak, Maria Laurencja (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1974)
-