Konferencje biskupów XVIII wieku jako instytucja zastępująca synody prowincjonalne: część 2: obrady w sprawach państwa i zachowana po nich dokumentacja - Librowski, Stanisław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1984)
-