Zarys dziejów i znaczenie bibliotek kościelnych : wprowadzenie do sesji odbytej w dniach 23-24 września 1987 roku w Lublinie, poświęconej podstawowym procesom bibliotecznym oraz zadaniom realizowanym w książnicach kościelnych w Polsce - Zahajkiewicz, Marek (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1988)
-