Archiwa kościelne, ich znaczenie i zadania [Wprowadzenie do sympozjum na temat "Problemy konserwacji kościelnych zasobów archiwalnych", zorganizowanego w dniach 20-21 września 1989 roku przez Ośrodek ABMK przy KUL w Lublinie] - Zahajkiewicz, Marek (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1989)
-