Zagadnienie gromadzenia dokumentacji źródłowej do badań nad dziejami Kościoła łacińskiego na wschodnich ziemiach kresowych dawnej Polski - Zahajkiewicz, Marek T. (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1992)
-