[Recenzja]: "Od Lutra do Mohyły : Polska wobec kryzysu chrześcijaństwa 1517-1648", Ambroise Jobert ; przeł. Elżbieta Sękowska, Warszawa 1994 - Pelczar, Roman (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1997)
-