[Recenzja]: "Szkoły katedralne metropolii gnieźnieńskiej w średniowieczu : studia nad kształceniem kleru polskiego w wiekach średnich", Krzysztof Stopka, Kraków 1994 - Pelczar, Roman (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1997)
-