Biblioteka Jerzego Albinusa czyli u początków książnicy Uniwersytetu Wileńskiego - Moskal, Tomasz (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2008)
Artykuł przybliża początki biblioteki Uniwersytetu Wileńskiego.