Statuty kapituł kolegiackich dawnej archidiecezji gnieźnieńskiej. Wstęp ogólny: kapituły kolegiackie dawnej archidiecezji gnieźnieńskiej - Librowski, Stanisław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1959)
-