Kościół w starożytności. Bp Jan Śrutwa, Dzieje Kościoła w starożytności, t. 1: Epoka wielkich prześladowań, ss. 456; t. 2: Kościół w cesarstwie chrześcijańskim, ss. 448, Wydawnictwo TN KUL, Lublin 2018, mapy, indeksy - Walewander, Edward (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 2019)
-