[Recenzja]: Akta synodów różnowierczych w Polsce. Acta synodalia ecclesiarum Poloniae reformatarum. T 1 (1550-1559). Oprac. Maria Sipayłło, Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 1966, ss. XXXI, 378 - Walachowicz, Tadeusz (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1968)
-