Ikonografia archeologiczna jako źródło historyczno-prawne: pastorał biskupi i pieczęć królewska na płaskorzeźbach chrzcielnicy w Tryde - Sawicki, Witold (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1970)
-