Konferencje biskupów XVIII wieku jako instytucja zastępująca synody prowincjonalne: część 1: obrady w sprawach Kościoła i szczątkowa po nich dokumentacja - Librowski, Stanisław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1983)
-