Wojciech Stanisław Owczarek biskup tyt. askaloński, sufr. włocławski, założyciel Zgrom. Sióstr Wspólnej Pracy od Niepokalanej Maryi: w pięćdziesiątą rocznicę zgonu - Jędrzejczak, Maria Laurencja (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1987)
-