Sługa Boży biskup Wojciech Stanisław Owczarek (1875-1938) i jego dzieło [Referat wygłoszony we Włocławku 1 X 1988 na pięćdziesięciolecie jego śmierci i w dniu rozpoczęcia procesu beatyfikacyjnego] - Librowski, Stanisław (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1988)
-