Kierunki badań Ośrodka Archiwów, Bibliotek i Muzeów Kościelnych przy Katolickim Uniwersytecie Lubelskim w latach 1986-1991 w perspektywie ostatniego ćwierćwiecza - Kania, Janusz (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1991)
-