Trzynastowieczny graduał Ms. 205 z Biblioteki Klarysek Krakowskich w świetle polskiej i europejskiej tradycji liturgiczno-muzycznej : studium źródłoznawcze - Szczotka, Marian (Archiwa, Biblioteki i Muzea Kościelne, 1999)
-