[REVIEW]: Adam Kozak, Księga sądowa gnieźnieńskich wikariuszy generalnych Sędka z Czechla i Jana z Brzóstkowa (1449–1453, 1455). Studium źródłoznawcze i edycja krytyczna, Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Poznań 2023, pp. LXXXV + 522 (Folia Jagellonica. Fontes 12). - Kras, Paweł (Acta Mediaevalia. Series Nova, 2024)
The review of the source edition of the Register of the vicars general of the Gniezno Archiodiocese by Adam Kozak published in 2023.