Marcin Majewski, Pięcioksiąg odczytany na nowo. Przesłanie autora kapłańskiego (P) i jego wpływ na powstanie Pięcioksięgu (Kraków: Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie Wydawnictwo Naukowe, 2018) - Pilarczyk, Krzysztof (The Biblical Annals, 2018)
Book review: Marcin Majewski, Pięcioksiąg odczytany na nowo. Przesłanie autora kapłańskiego (P) i jego wpływ na powstanie Pięcioksięgu (Kraków: Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie Wydawnictwo Naukowe, 2018). Ss. 393. PLN 99,00. ISBN 978-83-7438-651-7 (druk); 978-83-7438-652-4 (online). DOI: https://doi.org/10.31743/ba.2018.8.3.08