Andrzej S. Jasiński OFM, Służcie Jahwe z weselem. Kyriologia starotestamentalna na tle środowiska biblijnego (Opole: Druk. Wydaw. Św. Krzyża 1998) - Witaszek, Gabriel (The Biblical Annals, 2017)
Book review