Tadeusz Rubik, Biblia Wujka, Rabba i Grodzickiego. Historia powstania jezuickiego przekładu (ok. 1579–1599) w kontekście kulturowo-konfesyjnym epoki (Reformacja w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej 8; Warszawa – Truskaw: Uniwersytet Warszawski Wydział „Artes Liberales” – Wydawnictwo Naukowe Sub Lupa 2024) - Łabuda, Piotr (The Biblical Annals, 2026)
Book review: Tadeusz Rubik, Biblia Wujka, Rabba i Grodzickiego . Historia powstania jezuickiego przekładu (ok. 1579–1599) w kontekście kulturowo-konfesyjnym epoki (Reformacja w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej 8; Warszawa – Truskaw: Uniwersytet Warszawski Wydział „Artes Liberales” – Wydawnictwo Naukowe Sub Lupa 2024). Pp. 763. PLN 90. ISBN: 978-83-68194-03-6.