Bogdan Poniży, Między judaizmem a hellenizmem. Σοφία Σαλωμῶνος księgą spotkania (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Wydział Teologiczny. Studia i Materiały 166; Poznań: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Redakcja Wydawnictw, 2013). - Pikor, Wojciech (The Biblical Annals, 2015)
Book review: Bogdan Poniży, Między judaizmem a hellenizmem. Σοφία Σαλωμῶνος księgą spotkania (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Wydział Teologiczny. Studia i Materiały 166; Poznań: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Redakcja Wydawnictw, 2013). Pp. 183. ISBN 978-83-63266-50-9.