Stanisław Kalinkowski, Ἑλληνιστὶ εἰδέναι. Język grecki. Podręcznik dla studentów teologii (Lingua Sacra; Warszawa: Verbinum 2012) - Piwowar, Andrzej (The Biblical Annals, 2015)
Book review : Stanisław Kalinkowski, Ἑλληνιστὶ εἰδέναι. Język grecki. Podręcznik dla studentów teologii (Lingua Sacra; Warszawa: Verbinum 2012). Pp. 329. 65 PLN. ISBN 978-83-7192-451-4.