Isaac Kalimi, Starożytny historyk Izraelski. Studium o Kronikarzu, jego epoce, miejscu działalności i dziele - Dziadosz, Dariusz Antoni (The Biblical Annals, 2019)
Book Review: Isaak Kalimi, Starożytny historyk Izraelski. Studium o Kronikarzu, jego epoce, miejscu działalności i dziele (Zakład Wydawniczy Nomos: Kraków 2016) (Dariusz Antoni Dziadosz)