Roman Bartnicki, Jezus w drodze do śmierci i zmartwychwstania. Komentarz do Ewangelii Marka 8,27-16,20. II. Mk 14,1-16,20 (Warszawa: Instytut Papieża Jana Pawła II 2019) - Biełusz, Łukasz (The Biblical Annals, 2020)
Book Review: Roman Bartnicki, Jezus w drodze do śmierci i zmartwychwstania . Komentarz do Ewangelii Marka 8,27-16,20. II. Mk 14,1-16,20, (Warszawa: Instytut Papieża Jana Pawła II 2019). Ss. 478. PLN 49. ISBN 978-83-65198-60-0