O władzy i odpowiedzialności za władzę - FILIPAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2020)
Bibliografia wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka z lat 1978-2020. Wypowiedzi obejmują papieskie homilie, orędzia i przemówienia, a także fragmenty encyklik i innych dokumentów Kościoła, dotyczące kwestii władzy Bożej, władzy politycznej i administracyjnej, kolegialności, wolności indywidualnej i autonomii.