„Cóż cenniejszego niż mądrość?” (Mdr 8,5) - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Bibliografia wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka na temat mądrości, głupoty i sposobów jej unikania. Wykaz obejmuje wypowiedzi z lat 1978-2021.