Czerpać z dziedzictwa - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka o znaczeniu pamięci dla trwałości wiary i rozwoju kultury. Bibliografia obejmuje wypowiedzi z lat 1978-2021.