Stanisław Majdański - Jak się widzę, jak się pamiętam - MAJDAŃSKA (red.), Kazimiera (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2024)
Tekst przedstawia curriculum vitae Stanisława Majdańskiego, jego doświadczenia sybirackie z czasów dzieciństwa, studia i pracę na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, oraz projekty dotyczące miejsca filozofii w strukturze tegoż uniwersytetu. Tekst opracowany przez Kazimierę Majdańską na podstawie rękopisu męża (ok. 2015-2018 roku) znajdującego się w archiwum domowym.