W służbie godności człowieka - FILIPIAK, Maria (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2025)
Wypowiedzi papieży Jana Pawła II, Benedykta XVI i Franciszka o najważniejszych dylematach kultury współczesnej. Bibliografia obejmuje wypowiedzi z lat 1978-2024.