Radykalna ofensywa - WALCZAK, Marcin (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Recenzja książki: J. Milbank, Przekroczyć rozum sekularny. Teologia i teoria społeczna, tłum. M. Filipczuk, Teologia Polityczna, Warszawa 2020.