Kiedy zderzają się mądrość i Big-Tech AI - MŚCISŁAWSKI, Łukasz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2023)
Recenzja książki: E. Spence, Stoic Philosophy and the Control Problem of AI Technology: Caught in the Web, Lanham, Rowman & Littlefield, Lanham 2021.