O filozoficznych problemach fizyki - ŁUKASIK, Andrzej (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2023)
Recenzja książki: David Wallace, Filozofia fizyki, tłum. W. Sady, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2022.