Ludność cywilna Ukrainy wobec wojny hybrydowej - MARIAŃSKI, Janusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2023)
Recenzja książki: Stanisław Fel, Iwona Niewiadomska, Katarzyna Lenart-Kłoś, People in the Face of Modern Warfare: Relationships between Resource Distribution and Behaviour of Participants in the Hostilities in Ukraine, Brill/V&R unipress, Göttingen 2022.