W obronie filozofii - CYGAN, Milena (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2023)
Recenzja książki: P. Chmielecki, Od Witelona do szkoły lwowsko-warszawskiej. Polscy filozofowie o znaczeniu filozofii w kształceniu akademickim w okresie między XIII a XX wiekiem, Instytut Wydawniczy Compassion, Szczecin 2020.