Okolice Miłoszów - BERNACKI, Marek (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Recenzja książki: Rodzina Miłoszów i rody pogranicza polsko-litewskiego. Studia, red. A. Baranow, J. Ławski, A. Romanik, Wydawnictwo Temida 2 – Wydział Filologiczny Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok–Vilnius 2022.