Ku rekonstrukcji dawnych smaków i gustów kulinarnych - KLONDER, Andrzej (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2022)
Recenzja książki: Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany 1757 roku dnia 24 lipca, oprac. J. Dumanowski, S. Bułatowa, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Warszawa 2021.