Kultura jako oręż. Renesansowa wyjątkowość i atrakcyjność dawnej Florencji - RAJEWSKI, Maciej (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: P. Strathern, The Florentines: From Dante to Galileo, Atlantic Books, London 2021.