Romantyczna ideologia - CYGAN, Milena (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: S. Pieróg, Pokusa ideologii. Studia i szkice o filozofii polskiej epoki romantyzmu, Fundacja Augusta hr. Cieszkowskiego, Warszawa 2020.