O osobowym wymiarze teatru - STRZELECKI, Ryszard (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: W. Kaczmarek, Osoba na scenie. Wokół koncepcji teatru Karola Wojtyły, Wydawnictwo KUL, Lublin 2020.