Polska młodzież wobec wartości i norm - MARIAŃSKI, Janusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2021)
Recenzja książki: M. Zemło, Aksjonormatywne orientacje uczniów szkół ponadpodstawowych, Wydawnictwo Uniwersytetu w Białymstoku, Białystok 2019.