O niewolnikach, moralnie neutralnym prawie i sędziowskich dylematach - LIBOWSKI, Łukasz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2019)
Recenzja książki: J. Zajadło, Sędziowie i niewolnicy. Szkice z filozofii prawa, Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańsk 2017.