Kondycja religijna i moralna studentów polskich - MARIAŃSKI, Janusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Recenzja książki: Między konstrukcją a dekonstrukcją uniwersum znaczeń. Badania religijności młodzieży akademickiej w latach 1988 – 1998 – 2005 – 2017, red. S.H. Zaręba, M. Zarzecki, Warszawskie Wydawnictwo Socjologiczne, Warszawa 2018.