Ku nowym drogom i nowej misji Kościoła - MARIAŃSKI, Janusz (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Recenzja książki: A. Zduniak, Event w życiu społecznym i religijnym. Perspektywa socjologiczna, Wydawnictwo UWM, Olsztyn 2018.