Lęk przed skokiem w studnię - CHUDA, Mirosława (Ethos. Kwartalnik Instytutu Jana Pawła II KUL, 2018)
Felieton na temat nasilającego się obecnie zjawiska rezygnacji z zawarcia związku małżeńskiego na rzecz kohabitacji. Autorka wskazuje na możliwe egzystencjalne uwarunkowania tego zjawiska w nawiązaniu do filozofii Sørena Kierkegaarda.